Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dava arkadaşlarından, Akit Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi ve Baran Dergisi çizeri Yalçın Turgut Balaban ağabey Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Yalçın Turgut ağabeye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm gönüldaşlara sabrı cemil niyaz ediyoruz.

Merhum ağabeyimizin cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben İstanbul Üsküdar'da Şakirin Camii'nden kalkacaktır. Rahmetli daha sonra Kandilli mezarlığına defnedilecek.

Yalçın Turgut Kimdir?

Ressam-karikatürist Yalçın Turgut Balaban, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu ile yol arkadaşlığı yapan ve Mirzabeyoğlu ile Üstad’ın son zamanlarında ona hizmet eden biri. Üstad’ın ev halkını göstererek, “Onlar kanımdan evladım, sizler canımdan!” diye iltifatına mazhar olanlardan. 

Eskişehir'de tanıştığı Kumandan Salih Mirzabeyoğlu'na  İstanbul'da da dava arkadaşlığı yapan Balaban İslâmcı mücadelenin gür sesi Gölge dergisinde çizerlik yaptı. Akıncı Güç döneminde Üstad Necip Fazıl’ın kitap-dergi formatında çıkardığı Raporlarda “Necip Fazıl ve Yeni Dostları” şeklinde sunduğu kadroda yer aldı. Cuma dergisi ve Vakit Gazetesinin yayınında bulundu, Yeni Akit Gazetesi'nde çizerlik ve yayın kurulu üyeliği yaptı. Üç kişisel sergi açtı ve eserleri Avrupa’nın birçok şehrinde sergilendi. TYB tarafından 1983’te tesis edilen yarışmada “yılın karikatüristi” ödülünü aldı. Çizgilerinde Üstad Necip Fazıl'a ve Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na çokça yer verdi.