Türkiye’de İslam düşmanlığı kronikleşmiş bir sorun olarak duruyor. Ve İslam düşmanlarının bu kadar rahat biçimde hareket edebiliyor olması da bunlara her hangi bir yaptırım uygulanmıyor olmasından kaynaklanıyor.

İslam düşmanlığını ideolojik bir faaliyet olarak gören Kemalist rejimin Kemalist evlatları, namaz kılan ve başörtü takan Müslümanlara geçit vermiyor.

Sosyal medyada bir kullanıcının Tekfen A.Ş. hakkında ortaya attığı iddialar da geçmişteki örnekleri hatırlatıyor. İddiaya göre TEKFEN İmalat ve Mühendislik A.Ş.' de işe başlayan bir mühendis namaz vakti geldiğinde nerede namaz kılabileceğini soruyor. Önce sorusu geçiştirilen mühendise ardından camide kılabileceği söyleniyor.

Anlaşılan o ki namaz kılmak isteyen mühendisin bu isteğinden rahatsız olan firma yetkilileri hadiseyi üst makamlara iletiyorlar. Yöneticilerinden “çok şaşırdım açıkçası bir mühendis ve namaz!” tepkisini işiten mühendis kendisinin namaz kılan bir insan olduğunu dile getirerek kimliğini açık açık ifade ediyor.

Son olarak ise kendisine sadece "bir seferlik izin verileceğinin" söylenmesi üzerine eleştirisini dile getirince “Namaz mı kalacaksın işini mi yapacaksın?” şeklinde müstağni bir tavırla karşılaşıyor!

Aktarılan bilgiye göre mühendis karşılaştığı bu düşmanca muamele karşısında bu kurumda çalışmak istemediğini belirterek istifa ediyor. Öne sürülen iddialar hakkında Tekfen’den yapılan bir açıklama yok. Eğer ki iddialar doğruysa oldukça problemli, İslam düşmanı bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuz ise aşikar!