Küresel çetenin Türkiye şubesi, sıvı finansörü Bill Gates’in emri altında çalışmalarını sürdürüyor. TGRT Haber sunucusu Kerem Açıkel, Bill Gates'in zengin ülkelere yaptığı 'yapay et tüketimine geçin' çağrısına son sürat destek vermeye devam ediyor. Böylece medyadaki birçok kanalların kimler tarafından finanse edildiği de apaçık ortada. Pandemi yalanıyla insanlara dilediklerini yaptıran küreselciler şimdi de hayvanlara gözlerini dikmiş durumda. Her şeyin yapayını üretmekte mahir Batılı sömürgeler, insanı da insanlıktan, hayvanı da hayvanlıktan çıkarmanın peşinde.

TGRT Haber Sunucusu Kerem Açıkel yayın esnasında 'Ne kadar az et, süt ve süt ürünü tüketirsek dünya için o kadar faydalı bir iş yapmış oluruz' dedi.

Açıkel, büyükbaş hayvancılığın sebep olduğu metan gazı salınımının küresel ısınma üzerinde olumsuz etki oluşturacağını iddia etti. Hayvancılığın tarım arazilerinin de küçülmesine ve kaynakların azalmasına neden olduğunu iddia eden Açıkel, Gates'in yapay et tüketin çağrısına destek verdi.

Açıkel'in bu açıklaması sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki topladı. Kullanıcılar; hayvanların değil, fabrikaların, araçların ve atıkların dünyaya verdiği zararların konuşulması gerektiğini belirtti.

Alanyanınsesi haberine göre, Gates, 2019'da CNN' verdiği bir demeçte, küresel ısınmadaki payları nedeniyle, ineklerin çıkardığı gazların dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söylemişti. Gates, "Bir gün ineklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım hiç aklıma gelmezdi. İnekler, bakterilerin metan gazı biriktirmesine neden oluyor ve sıra dışı mideleri var" diye konuşmuştu.