İstanbul Bebek sahilinde çekilen görüntüler görenleri şok etti. İki kişi, herkesin içinde cinsel ilişkiye girdi. Video, “mülteciler sahilde cinsel ilişkiye girdi şeklinde servis edilirken”, İstanbul Valiliği'nden bu eylemi yapan hayvanların mülteci olmadığına dair açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Beşiktaş ilçemiz Bebek sahilinde Ö.K ve C.M.T adlı şahısların halka açık alanda alenen hayasızca harekette bulundukları tespit edilmiştir.

Güvenlik güçlerimizce yakalanan şahıslar hakkında “Hayasızca Hareket” suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.’nın aralarında ‘Uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet’ gibi suçlardan (11);

Şüpheli C.M.T.’nın ise ‘Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama’ suçlarından (8) kaydı bulunduğu anlaşılmıştır.”

Bir taraftan mülteci meselesini kaşımak için toplumdaki her menfi hareketi mültecilere yıkan güruh, diğer tarafta ise bu menfi hareketleri mültecilerin yapmadığı ortaya çıkınca sevinenler; hadiselerin merkezinde itten bile hayasız hayvanlar sürüsü…

Bilhassa sulak bölgeleri seven ve Türkiye’nin sahil şeridinde yuvalanan bu hayvanlara, sanki bu bölgelere kapatılmışçasına hiçbir şekilde müdahalede bulunulmuyor, cemiyeti ifsad edici her türlü haltı yemelerine müsaade ediliyor. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Bebek Sahili’nin konuşuluyor olmasına bakmayın, Maçka, Yıldız Parkı gibi birçok yer hayvanat bahçesinden farksız bulunuyor.

Cemiyetin meydanında bomba tesiri yapması gereken böyle bir hadise yaşanıyor, hem de her gün her dakika benzerleri oluyor; fakat memlekette “mülteci-yok mülteci değil” tartışmasıdır yürüyüp gidiyor.

Esas mesele şu: Birinin 11, diğerinin 8 suç kaydı olan toplum düşmanı bu hayvanlar, toplumun içerisinde ne arıyor? Bunlar hangi iklimde türüyor?