1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in atılımıyla toplam 3 milyon dolar ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alınmıştı. O dönem Türkevi'nde New York başkonsolosluğu ve bağlı ataşelikler, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği ofisleri bulunuyordu.

Türkevi'nin tamamen yenilenmesi ile ilgili dönemin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan arasında protokol imzalandı. 600 m2 taban alanına sahip binanın 5,5 milyon dolara yeni alınan yanındaki bina ile birleştirilip 1.100 m2 oturum alanına çıkarılması, binanın da yeni projesinin tamamlanmasından sonra 2011 yılının sonunda yıkılması planlanmaktaydı. 2013'te boşaltılan binanın ancak 2017'de yıkımı gerçekleştirildi.

18 Eylül 2017 tarihinde yeni Türkevi’nin temeli atılmıştı. Açılışı ise 20 Eylül 2021 (Bugün) tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Türkevi’nde ülkenin başkonsolosluğu, Türk Ataşelikler, BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği, TCMB New York Temsilciliği hizmet verecek.