Türkiye'de kurulan ve dünyaya da satış yapan, Türkiye'de hâlâ en çok kullanılan baharat markalarından olan Arifoğlu'nun üç ürünü Singapur'da toplatılıyor.

Singapur Gıda Ajansı (SFA), Türkiye'den ithal edilen bu üç baharatta gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiriciler tespit edildiğini duyurdu. Açıklamada, bu maddelerin potansiyel olarak kansere yol açabileceği belirtildi. 

SFA'nın açıklamasında söz konusu üç ürün şöyle sıralandı: 250 gramlık pakette satılan Öğütülmüş Sumak, 70 gramlık paketteki Öğütülmüş Tatlı Biber ve 180 gramlık paketle satılan Tavuk Baharatı.

Bu üç baharatın fotoğraflarını paylaşan ajans, Pronto Food Services isimli ithalatçı firmaya ürünlerin toplatılması talimatı verdi. SFA, bu ürünleri satın alan tüketicilere de söz konusu baharatları kullanmama çağrısı yaptı.

Anlaşılan Singapur'da kanserojen madde içerdiği için toplatılan Türk menşeli ürün burada gerekli yasal işlemlerden ve denetimlerden geçip satışa sunulurken Türkiye'deki yetkililer kış uykusundaymış.