Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde yeni bir deprem geldikten sonra AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklama yaptı. Tatar, depreme ilişkin, "Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 13.24'te gerçekleşti. 7,6 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

"100'ün üzerinde üç tanesi 6.6 büyüklüğünde olmak üzerinde artçı sarsıntılar meydana geldi" diyen Orhan Tatar, "Ancak az önce yine aynı bölgede Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Burada en önemli husus şu, bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun süre devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Tatar, şöyle devam etti: "Bu kadar büyük bir ana şoktan sonra 7.7, 7.6'ya varan ana şoklardan sonra bunun 6.7, 6.6, 6.5 gibi büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu artçı sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki depremden sonra en az 1 yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz."

Tatar, vatandaşları su sözlerle uyardı: "Dolayısıyla burada en çok dikkat edilmesi gereken husus, vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz. Bu çok önemli çünkü birinci ana şoktan sonra arkasından gelen 6 ve üzeri, 5 ve üzeri büyüklükteki artçı sarsıntılardan sonra yorulan binalar o depremlerde ayakta kalsa bile sonrasında oluşabilecek 5 ve üzeri artçı sarsıntılarda zarar görebilir. Hasar görmüş, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı binalarda oturulmaması, toplanılmaması ve özellikle toplanma alanlarında bulunmaları gerekiyor."