28 Şubat mağduru Gönüldaşımız Ali Acar, yeniden yargılandığı davada, 2021 senesinin Türkiye’sinde müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aradan 24 yıl geçmesine, 28 Şubat ile hesaplaşıldığı iddia edilmesine rağmen 28 Şubat’ın mağdur ve kahramanlarına cezalar verilmeye devam ediyor.

28 Şubatçıların gadrine uğrayan gönüldaşlarımızdan Ali Acar, 20 yılı aşkın süre cezaevinde yattıktan sonra yeniden yargılama talebi ile tahliye olmuştu. Savcının önceden verilen hükmün onanması yönünde mütalaa verdiği mahkeme bugün İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

765 sayılı TCK’nın kaldırılan 146/1, 5237 sayılı TCK 53, 63. maddeleri uyarınca savcının eski cezanın onanması talebi ile görülen mahkemede Ali Acar, 146/1 maddesinden dolayı yeniden müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Savcının mütalaasında delil, kabul, suçun sübut bulmasından bahsedilmesine rağmen bu meseleler sözkonusu olmamakla birlikte maddi hasar tesbiti bile olmayan eylemlerden dolayı verilen  orantısız hapis cezası 28 Şubat döneminde yapılan “yargılı infaz”ların hala sürdüğünü göstermektedir.

Hukuki gerekçelerle beraat etmesi gereken bir davada herhangi bir delil, parmak izi, görgü şahidi olmadığı halde Ali Acar’a müebbet hapis cezasının yüklenmiş olması, üç-beş askere ceza vermekle 28 Şubat ile hesaplaşılamayacağının, 28 Şubat ile hesaplaşmanın darbenin tüm ayaklarıyla ve en temelinde rejimle hesaplaşmak gerektiğinin göstergesidir.