Fatih Tezcan, Mustafa Kemal'e dair yaptığı bir eleştiriden dolayı 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5816, tarihi bir gerçeği ortaya koyanların tepesinde demoklesin kılıcı gibi duruyor.

Fatih Tezcan, Atatürk’e yönelik “İngiliz’e hilafeti satan Yahudi” paylaşımı nedeniyle 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Tezcan’ın 'sabıkalı geçmişi, tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması, suça yatkın kişiliği' gibi nedenlerle cezayı ertelemedi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Tezcan, 14 Temmuz 2016’da, sosyal medya hesabından yaptığı “‘Araplar bizi sattı’ diyen kardeşim, hadi onlar bir kez İngiliz’e uydu, sen aynı İngiliz’e hilafeti satan Yahudi’ye ‘Ulu Önderim’ diyorsun ya” diyerek tarihi bir gerçekten bahsetmişti.

Tezcan’ın bu paylaşımı yargıya taşınmıştı. Savunma yapan Tezcan, 'mesleğinin gazetecilik, yazarlık olduğunu' savunurken paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul etti. Tezcan, “kendisinden şikâyetçi olan kişilerin, işlerine gelen kısmı kesip algı oluşturmaya çalıştığını” iddia etti. Davada karar çıktı.

Değdi mi Fatih Tezcan?

Fatih Tezacn 10 Kasım'da “Kardeşlerimden ‘10 Kasım hassasiyeti’ rica ediyorum. Sevmek zorunda değiliz ama aramızda onu seven çok sayıda kardeşimiz, arkadaşımız, vatandaşımız var. Bugün acılı günleridir, saygı duymalıyız. Laf sokmaktan, eleştirmekten uzak duralım. Kalp kırarak bir yere varamayız. Ricamdır.” şeklinde tivit atmıştı. Fatih Tezcan'ı bu tivit de kurtaramadı.