Bakırköy 7. İcra Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakimin başörtülü olması nedeniyle alaycı ve hakaret içerikli söylemlerde bulunan Avukat Mansur Cömert hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Mahkemenin 29/03/2022 tarihli duruşmasına sanık avukatı olarak katılan Cömert'in, söz hakkı aldığı gibi başörtülü hakime yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtildi. 

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre duruşmada İslam düşmanlığını sergilemekten çekinmeyen Cömert'in, "“Duruşmaya girdiğimde mahkeme yargıcının Arap kültürü emperyalizmi simgesi olan şal türbanla kürsüde olduğunu gördüm” dediği aktarıldı.

Hakkında açılan soruşturmada, duruşma zaptına eklenen sözleri nedeniyle Cömert'in meslekten men edilmesi istenirken hukuku anlayamamış birinin hukuku işletemeyeceği yorumları yapıldı. 

Hakimin başını örtmesinin ulusal ve uluslararası sözleşme ve kanunlara aykırı olduğunu iddia eden sözde hukukçu Cömert’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için de şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:

"Yeni dünya düzeni soyguncuları Amerika, Avrupa ve İsrail sevk ve denetiminde iktidara getirilen AKP ve başı ihvancı, şeriatçı, BOP eşgüdüm Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının her alanında fiili şeriat olan kendi deyimiyle sessiz ve kansız yeşil devrimin dayatması"

Başörtüsü için dayatma iddiasında bulunan Mansur Cömert’in “Bu fiili dayatmayı kabul etmediğimi, laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir yurttaşı ve Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimseyen manevi mirasçısı evladı olarak kabul etmediğimi mahkemeye beyan ediyorum” dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmadaki sözleri sebebiyle Avukat Mansur Cömert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cömert’in daha önce “eski müvekkilini ölümle tehdit etmek” ve “görevini kötüye kullanmak” suçundan yargılandığı öğrenildi. Ankara 1 Nolu Barosuna kayıtlı avukatın meslekten ihraç edilmesi talep ediliyor.