İstanbul 2 No’lu Barosu, stajyer avukatlara, Osmanlı hukukunu anlattı. Geleceğin avukatları “Mecelle-i Ahkam-ı Adliye”, “Osmanlı Vakıflar Hukuku” ve “Savaş Hukuku”na dair ders aldı.

Baro yönetimi, şer'i hükümlere dayanan Osmanlı hukukunu eğitim programına alınca lâikler kudurdu. “Yurdun” çıbanları, “yurttaşları bölecekler” diye ağlıyorlar. Lâikler bildiğiniz gibi, köpürüp köpürüp ümitsizce bekliyorlar…

Sekiz günlük eğitim kapsamında ilk gün için belirlenen başlangıç eğitimlerinin ardından ikinci gün devlet çıkarlarına dair konular da ele alındı. Bu kapsamda, Prof. Dr. Fethi Gedikli tarafından ders verildi.

Ayrıca Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın tarafından da Osmanlı'nın şeriat mahkemelerinde dayanak olarak kullanılan özel hukuk kurallarını içeren “Mecelle-i Ahkam-ı Adliye” eğitimi verildi.

Eğitim programı kapsamında üçüncü günde ise olarak Prof. Dr. Mustafa Avcı, Osmanlı Ceza Hukuku eğitimini verdi. Sonraki günlerdeki eğitimler kapsamında ise Abdullah İslamoğlu "Osmanlı’da Anayasal Gelişmeler", Dr. Mahmut Esat Kalıpçı "Osmanlı Miras Hukuku", Prof. Dr. Nuran Koyuncu ise "Osmanlı Vakıflar Hukuku" dersi verdi. Araştırma görevlisi Betül Argunhan ise “Klasik dönem Osmanlı Devleti’nde Yaşam Hakkı Bağlamında Savaş Hukuku”nu anlattı.