Batıcı rejim ve kanunları dikiş tutmuyor. Özgürlük adı altında toplum alkole, fuhuşa, zinaya, kürtaja ve çeşitli sapkınlıklara yönlendiriliyor. Bu tür günahlara ise kanunlar hiçbir şey yapmadığı gibi, bunlardan doğan ölümler de katiller için hafifletici sebep olarak görülüyor.

Uyuşturucu alarak araba kullanan Burcu Çakıoğlu (36) isimli katil, 20 Ekim'de Ayanbey Mahallesi Mecidiye Sokak'ta, yolun kenarında yürüyen Hacer Mukaddes Yanılmazer'e (74) çarptı. Ağır yaralanan Yanılmazer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hastane ve polis raporlarında ehliyetsiz sürücü Çakıoğlu'nun kaza anında uyuşturucu etkisinde olduğu belirtildi ve Çakıoğlu için "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kemalist rejimin çarpık kanunlarında içki ve uyuşturucu kullanıp birini öldürme, kendinde olmamasından dolayı hafifletici sebep olarak görüldüğü için katil Çakıoğlu’na 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Hayatını kaybeden kadının yakınları ise bu absürt duruma tepki gösterdi.

İçki içip yahut uyuşturucu kullanıp araba sürmek başlı başına bir suçken bunu görmezden gelen hakimler, sanki taksirle yapılmış gibi katillere düşük cezalar veriyor.

UYUŞTURUCU ETKİSİNDE OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİ

Karara tepki gösteren Yanılmazer, "Annemizin hayatını kaybettiği olay bir trafik kazası değil, cinayettir. Biz verilen cezayı yeterli bulmuyoruz." dedi.

Trafik bilirkişi raporunda annesinin ihlal ettiği herhangi bir trafik kuralının bulunmadığı kanaatine varıldığını aktaran Yanılmazer, "Kimsenin benim yerimde olmasını istemem. Çok zor bir durum. Yaşadığımız acının tarifi yok. İddianame sanık hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanmıştı. Ancak görülen duruşma sonrası sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi, ayrıca cezada iyi hal indirimi uygulandı. Verilen bu karar sanık için ceza mı? Ödül mü? gerçekten anlayamadık. Biz verilen karara itiraz edeceğiz. Bu konuda yüce Türk adaletimize güveniyorum. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Burcu Çakıoğlu (36) idaresindeki otomobil, 20 Ekim'de Ayanbey Mahallesi Mecidiye Sokak'ta, yolun kenarında yürüyen Hacer Mukaddes Yanılmazer'e (74) çarpmıştı. Ağır yaralanan Yanılmazer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Hastane ve polis raporlarında ehliyetsiz sürücü Çakıoğlu'nun kaza anında uyuşturucu etkisinde olduğu belirtilmişti. Çakıoğlu'nun "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.