Konya'da tartışan bir çifte müdahale ederek Özgür Duran’ı (32) elindeki 23 cm Columbia marka Fst-1111C numaralı Italian Style Hummer bir sustalı ile kalbinden bıçaklayarak öldüren katil Kadir Şeker 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ardından kamuoyunun baskısı ile tahliyesine karar verilmişti. Duran ailesinin avukatları haksızca verilmiş olan tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirtmişti fakat herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Duran ailesinin avukatı Metehan Uluman, dün Twitter hesabından katil Kadir Şeker’e dair tüm detayları, belgeleri ile birlikte ortaya koydu. Katilin keyfi biçimde “tesbih gibi oynamayı sevdiğim için aldım” dediği büyük sustalı bıçağını açarak Özgür Duran’ın üzerine yürüdüğünü, ortada iki sevgili arasında herhangi bir darp olmamasına rağmen ve Özgür Duran’ın sevgilisi Ayşe Dırla’nın (35) "kavga etmiyoruz, sen karışma" demesine rağmen, Duran’ı kalbinden bıçakladığını ve birkaç tekme atarak çekip gittiğini dile getirdi.

İşte kamuoyunun türlü baskılarla masum göstermeye çalıştığı, medyanın akladığı, mahkemenin her detayı en ince ayrıntısına kadar bildiği halde katil olarak görmek istemediği  katil Kadir Şeker hakkında gözden kaçanlar:

1) Merhabalar, birçok talep geldiğinden dolayı sizlere medyada #kadirşeker davası olarak bilinen davanın farklı bir yönünü anlatacağım. Bugüne kadar medya olaya ekseriyetle Kadir Şeker tarafından baktı. Müvekkillerim Mübeyyen Güner'in ve Remzi Duran'ın seslerini...

2) ...duyurmak için yürüttükleri çabalar sosyal ve görsel medyanın sırtlarını dönmeleri neticesinde karşılıksız kaldı. Öncelikle sizlere ilgili dava nezdinde Mübeyyen Güner'i ve Remzi Duran'ı temsil eden "TEK" avukat olduğumu belirtmek isterim...

3) ...Mübeyyen Hanım'ın veya Remzi Bey'in avukatı olduğunu söyleyerek dezenformasyona yol açacak şekilde ifadeler paylaşanlara itibar etmemenizi özellikle rica ediyorum.

İlk günden beri ortaya atılan gerçeğe aykırı haberlerden ötürü mağdur aile zor zamanlar geçirmektedir.

4) Müvekkilim ve sevgili kardeşim Remzi'nin psikolojik olarak geri dönüşü olmayacak şekilde yıpranması ve içinde bulunduğu durumdan ötürü kendisine zarar vermesinden çekindiğimden dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Vicdanı hür kişilere ulaşmak gayretiyle,

Başlayalım...

5) Olayda kullanılan bıçağı tanıyarak başlayalım (Bıçağı üreten firmanın marka değerinin zarar görmemesi için marka adını kapatıyorum). Rapora(aşağıdadır) göre bıçak 6136 Sayılı Kanun'a göre yasak nitelikli aletlerdendir. Paylaştığım tanıtım videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

6) Sanık vermiş olduğu ifadelerde bu bıçağı " tespih gibi oynamayı sevdiğim için aldım" şeklinde bir itirafta bulunmuştur. Ayrıca tanık ifadesine göre kahramanımız(!) olay yerine elinde bıçak açık ve hazır vaziyette gitmiştir.

Ahlaki çöküş... İşte toplumu bataklığa çeken laik rejimin hali Ahlaki çöküş... İşte toplumu bataklığa çeken laik rejimin hali

7) Medyada çıkan bir diğer haber ise Özgür Duran'ın sanığın boğazını sıktığını, sanığın ciğerlerinin acıdığı ve öleceğini hissettiğinden dolayı bu menfur eylemi gerçekleştirdiğidir. Bu durum da GERÇEĞE AYKIRIDIR...

8) ...Sanık hakkında alınan adli tıp raporu incelendiğinde maruz kalınan saldırının BASİT TIBBİ MÜDAHALE İLE GİDERİLEBİLECEK ÖLÇÜDE hafif bir saldırı olduğu, sanığın bahsettiği gibi "ölümüne" yol açacak nitelikte olmadığı ortadadır.

9) Durumu daha kolay anlamanız ve karşılaştırmanız açısından, medyada çıkan yalan haberler neticesinde galeyana gelen kişiler tarafından sokak ortasında saldırıya uğrayan Mübeyyen Hanım'ın darp raporunu koyuyorum, lütfen karşılaştırın.

10) Bir başka iddia ise olay gününde Özgür Duran'ın sevgilisi olan Ayşe Hanım'ı darbettiği ve Kadir Şeker'in darbedilen bir kadını kurtardığı iddiasıdır. Rapora göre bu durum da GERÇEĞE AYKIRIDIR. Ayşe Hanım darbedilmemiştir.

11) Sanık, cumhuriyet savcısının huzurunda, Ayşe Hanım'a herhangi bir fiziksel temas veya darp olmadığını belirtmiştir.

Darp demişken bir konuya değinmek gerektiği kanaatindeyim.  Görgü tanığına göre kahramanımız(!) yerde can çekişen Özgür Duran'ı tekmeleyip, dönüp gitmiş.