CHP zihniyeti artı CHP tarihi eşittir,  yalancılıktır.

İstanbul Esenyurt'ta, 7 yıl evvel, PKK’lılar belediye önündeki Atatürk heykelini benzin döküp cayır cayır yakmışlardı.

Hatırlayın, o yıllar DAEŞ Kobani’ye saldırıyor, HDP ‘IŞİD saldırısını protesto etmek için sokağa çıkın!’ çağrısı yapıyordu.

Sokağa çıkan PKK’lılar, İstanbul Esenyurt’ta, Van’da ve Cizre’de heykel yakmışlardı.

O günlerin CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ydı.

Salıcı, Esenyurt ilçe meydanında cayır cayır yanan Atatürk heykelinin fotoğrafını paylaşmış ve saldırıların provokasyon olduğunu, saldırganların IŞİD'in oyununa geldiğini belirterek heykel yakanları sokaklara çıkartan HDP'den özür dilemişti.

Salıcı o gün, heykel yakan kabalık arasında takunyalı olmadığı için, işi çok istiyor olmasına rağmen gericilere, yobazlara veyahut irticacılara yıkamamıştı.

Yine çok değil, 2016 yılında CHP’li milletvekili odasında asılı olan Atatürk resmini çöpe atmıştı.

Görgü şahidi şimdiki CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, “Atatürk resmini duvardan indirdi, çöp kutusunun yanına koydu, ‘artık yeni şeyler söylemek lazım’ dedi.” demişti.

Nazlıaka, resmi çöpe atan ismin kim olduğunu hiç söylemedi. Rivayet odur ki, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kulağına fısıldamışmış…

Çok düşük ihtimal o odada takunyalı olsaydı, işi rahatlıkla gericilere, yobazlara veyahut irticacılara yıkılır, ortalık gayet de rahatlamış olurdu.

Ama yapamadı; odada takunyalı yoktu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu demeçlerinde, açıklamalarında, 'Atatürk' ismini kullanmaktan imtina ederek ‘Mustafa Kemal’ diyor.

Kılıçdaroğlu da Kaftancıoğlu’na sahip çıkıyor;

“İster Gazi deyin, ister Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Gazi Mustafa Kemal Atatürk deyin, ister Atatürk deyin aynı kişiyi anlatıyorsunuz." ve 'O bizim il başkanımız elbette destek vereceğiz"

Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığına ait twitter hesabından Atatürk portresini de kaldırmıştı.

Dahaileri giderek, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganını doğru bulmuyorum. Militer dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen ifade…” açıklaması yapmıştı.

DHKP - C ve MLKP sempatizanı Kaftancıoğlu, ömrü boyunca takunya giymediği için iş yine gericilere, yobazlara veyahut irticacılara yıkılamamıştı.

Samsun’da iki sarhoş heykelin ayağına ip bağlayınca, CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, paylaştığı karikatürde zanlıların alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduklarını, adam yaralamaktan hapis yattıklarını, toplam 38 suç kayıtlarının olduğunu biliyor olmasına rağmen ayaklarına takunya giydirdi.

Atatürk heykelini cayır cayır yakan PKK’lılara, TBMM odasındaki Atatürk resmini çöpe atan CHP milletvekiline, resmi il başkanlığı twitter hesabındaki Atatürk resmini kaldıran Kaftancıoğlu’na, abdest almadıkları, takunya ile alakalı olmadıkları için gerici, yobaz veyahut irticacı yakıştırması yapamayan Deveci, bu sefer faturayı rahatlıkla kendisine oy veren dindarlara kesiverdi.

Ne demiştik, CHP zihniyeti ve CHP tarihi eşittir,  yalancılıktır.

Bir şey daha;

Karikatürdeki takunyalar, Millet İttifakı mensubu Saadet Partisi’ni hiç mi rahatsız etmedi.

Recep Yazgan, Diriliş Postası