ABD’nin PKK’yı çeşitli harflerle (PYD, YPG, SDG…) çoğalttığı unsurlarına yönelik Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin operasyonu başladı. Başarılı hava harekâtının ardından Türk askeri ile Özgür Suriye Ordusu Afrin’e doğru harekete geçti. İnşaallah emperyalist unsurların temizlenmesinin ardından Afrin gerçek sahiplerine teslim edilecek! 

ABD’den binlerce tır silâh yardımı alan PKK unsurlarının açıklamalarına bakılırsa, Türk yetkililerinin günler öncesinden “Vuracağız” açıklamalarına rağmen böyle bir operasyonu beklemedikleri anlaşılıyor. Arkalarında emperyalist ABD’nin olmasının verdiği güvenle “Türkiye bize bir şey yapamaz” rahatlığı içerisindeydiler. Lâkin Türkiye, o eski silik Türkiye değil; “Yeni Türkiye”, gerekeni gereken yerde yapma şuurunda bir liderin yönetiminde… “Kim ne der” demeden, emperyalist güçler tarafından oluşturulan sahte dengelerin farkında olan yeni bir Türkiye var. 

Hava harekâtının ardından PKK’nın siyasî kolu ve destekçileri hemen “Barış” demeye başladılar. ABD kendilerine silâh yağdırırken emperyalist ABD’ye, “Biz silâh değil barış istiyoruz, al silâhlarını defol” demeyip emperyalistlerin kucağında tehditler savuranların kafalarına bomba düştükten sonra “Barış” demelerinin kendilerine bir faydası yok!.. 

2013 senesindeki Batıcı Gezi ayaklanmasında ABD/FETÖ kontrolünde “Devrimci şiddeti” sokaklarda Müslüman Anadolu halkına uygulayanlar, 2015 senesinde yine ABD/FETÖ kontrolünde Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda hendek kazıp Kürt halkına zulmedenler her zaman olduğu gibi yine barış havarisi kesildiler. Türkiye’nin sınır bölgesindeki emperyalist terör unsurlarını temizlemeye başlamasından rahatsız olanlara baktığımızda hiç de sürpriz yok. FETÖ’den CHP’ye tüm Batıcı unsurlar “Zeytin dalı” harekâtına karşı ‘barış’ın yanındalarmış; âmiyâne tâbirle, yerseniz… Ben tokum!.. 

Müstehcen kasetten CHP’ye ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzenlediği bir toplantı sırasında “Zeytin dalı” harekâtını haber alması üzerine yarım ağızla “Hayırlı olsun” derken salondan “Yuh” seslerinin gelmesi tarihe düşülecek bir nottur! Ey halkım, Türkiye’ye yönelik işgal teşebbüsü için silâhlandırılan terör unsurlarına karşı düzenlenen operasyona “Yuh” çeken CHP’yi unutma! 

“Zeytin dalı” harekâtı görünüşte PKK’ya yönelik olsa da, operasyonun büyüğü ABD’yedir. ABD’nin hesapları bozulmuştur. İnşaallah bu hamleyle sadece ABD’nin değil, Müslümanlara yıllarca ölüm yağdıran diğer emperyalist devletlerin de hesapları târumar olacaktır. 

O (Celle Celâlühü) ne güzel vekildir!..


Yakup Köse - Star Gazetesi