Türkiye’nin Afrin’e operasyon sinyali vermesinden hemen sonra ABD, PKK’ya ordu kuracağını ve bu orduyu Türkiye’ye karşı kullanacağını duyurdu. Yani “sen Afrin’e girmeye kalkarsan ben de bu orduyla seninle savaşacağım” diyor.

ABD Başkanı Trump, "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız" demişti kısa bir zaman önce.

Yeni bir evre söyleminin, PKK’yı devletleştirme gayesi güttüğünü ve bu gayenin en başından beri Suriye politikalarının merkezinde olduğunu aylardır dile getiriyoruz.

Irak ve Suriye’de zalim ve işgalci güçlere karşı direnen Müslümanların direnişini heder etmek ve istedikleri ülkeyi istedikleri zemine çekmek için kullandıkları DAEŞ ile mücadele adı altında, PKK’ya binlerce tır silah yardımı yapıldı. Suriye direnişinin elindeki yerler alındı, direniş ruhu bozuldu, üstüne bütün dünyada İslam’a düşmanlık artırıldı ve nihayetinde DAEŞ, kendilerine verilen yeni görev ile Afganistan, Mısır ve direnişini yıkmak istedikleri Filistin bölgesine kaydırıldı. Yani vazifesini tamamladı. Şimdi ikinci kademe olarak PKK devletinde sıra…

Suriye sınırında kurulmak istenen PKK devletinin ana gayesi Siyonist Yahudilerin “Büyük İsrail” projesini gerçekleştirmektir. Önce Suriye’de özerk veya otonom şekilde bir devlet yapısı oluşturulacak, daha sonra bizim “Fırat’a kadar olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini de içine alacak… Mısır’da iktidara getirilen Sisi yönetimi, Suriye’nin parçalanışı, artık herhangi bir Arap ülkesinin ses çıkarabilecek gücü cesareti ve iradesinin kalmayışı meseleyi bize kadar getirdi. “Nil’den Fırat’a kadar olan vaad edilmiş topraklar!

Kudüs’ün kırmızı çizgimiz olma sebebi anlaşılıyordur herhalde!

Yıllarca kendisine bağlı olarak, emir eri gibi istediğini yaptırdığı Türkiye yok karşısında. FETÖ terör örgütüyle işgalini de gerçekleştiremedi. Bu yüzden yeni bir kukla devlet kurarak bir yandan bölge hâkimiyetini devam ettirmek, petrol üzerindeki tahakkümünü korumak ve İsrail’in çıkarlarına hizmet etmek gibi bir taşla bir çok kuş vurma peşinde Amerika…

İslam düşmanı zihniyeti ve kullanıma uygun örgüt yapısıyla PKK, Amerika’nın da Rusya’nın da istediği türden, haçlı ordusunun emrinde haçlı ordusunun safında Müslümanları öldürmekten çekinmeyen bir kukla aslında.

Rusya ile Amerika’nın PKK devleti için anlaştığına dair söylentileri yabana atmamak gerek yani. 

Mütefekkir’in ifadesiyle:

“Sınırları fiili durumlar belirler” 

Fiili durum oluşturmak ise belirli bir politikayla ve cesaretle atılacak adımla gerçekleşir.

Bugün yapılması gereken, Afrin’e girmek ve içerde ve dışarda Amerikan kuklalarına kukla olmanın bedelini ödetmek olmalı.

Nicollo Machiavelli’ye atfedilen bir söz vardır ki müthiştir:

"Savaş kaçınılmazdır. Sadece erteleyebilirsiniz. Ancak oda sizin değil düşmanlarınızın yararına olur. Romalılar savaştan asla kaçmamışlardır. Çünkü biliyorlardı ki Yunanlılarla Yunanistan'da savaşmazlarsa İtalya'da savaşacaklardı"

Amerika istediği kadar plan yapmaya devam etsin. Bu bölgede masaya yumruğunu vurup fiili durum oluşturabilecek güç biziz. Bunun şuurunda olarak hareket edersek yapabilecekleri pek bir şey yok…  Rabbim askerimize güç, siyasetçimize basiret, milletimize dirlik versin…


Tayyar Tercan - Milat Gazetesi