İstanbul’da “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi’nin resmi açılış töreni, 9 Temmuz’da yerli ve yabancı üst düzey yetkililerin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

22. Dünya Petrol Kongresi’ne ilişkin Dünya Petrol Kongresi’nden yapılan açıklamada, petrol ve doğalgaz endüstrisinin en büyük etkinliğinin resmi açılışının 9 Temmuz’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul’da 9-13 Temmuz’da düzenlenecek kongre kapsamında bakanlar ile ulusal ve uluslararası üst düzey katılımcıların yaklaşık 5 binin üzerindeki katılımcıyla bir araya geleceği bildirildi. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı devlet başkanları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Bahreyn Petrol Bakanı ShaikhMohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa ve Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı DharmendraPradhan’ın katılmasının beklendiği ifade edildi.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın Başkanı RövnagAbdullayev, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri MohammadSanusiBarkindo, RoyalDutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Ben Van Beurden, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, ExxonMobil CEO’su Darren W. Woods, BP Grubu CEO’su BobDudley, SaudiAramco Başkan ve CEO’su Amin H. Nasser, Total Üst Yöneticisi PatrickPouyanne ve GE OilandGas CEO’su LorenzoSimonelli’ninaralarında bulunduğu petrol ve doğalgaz endüstrisi liderlerinin sektörün geleceğine ilişkin konuşma yapacağı aktarıldı.

Öte yandan, SOCAR’ın da ortak ev sahibi sponsor olarak kongreyi destekleyen önde gelen petrol ve gaz şirketleri arasına girdiği ifade edilen açıklamada, ayrıca 50 farklı ülkeden 150 katılımcının kongre kapsamındaki Dünya Petrol Sergisi’ne katılacağı bildirildi.