İslami ilimler eğitiminde mesafelerin engel olmaktan çıkması ve isteyen herkesin zaman ve mekân fark etmeksizin dilediği şekilde İslami ilimler eğitimi alabilmesi için uzun zamandır üzerinde çalışılan e-Medrese projesi hayata geçti.

e-Medrese, dijital evrenin imkânlarını kullanarak İslami ilimleri dünyanın her yerine ulaştırmayı amaçlayan bir eğitim platformu.

Bu platform, çağın gereksinimlerini dikkate alarak tam teşekküllü bir medrese eğitiminin web üzerinde tesis edilmesi ihtiyacını karşılamak için kuruldu.

e-Medrese’de; giriş, orta ve ileri seviye olarak tasarlanan programlar çerçevesinde; Arapça, fıkıh, hadis, tefsir, kelam, İslam tarihi gibi ilim sahalarında telif edilmiş önemli klasik eserlere dair video içerikler yer alıyor.

Her ders için müstakil olarak hazırlanan ek materyaller ve ders alıştırmalarıyla yüksek verimlilik hedefleniyor. Bu sebeple, bireysel anlamda sağlıklı bir ölçme-değerlendirmenin gerçekleştirilebilmesi için derslere sınav sistemi entegre edildi.

Ayrıca; felsefe ve din bilimlerinden İslami ilimlere, iktisattan güncel meselelere, sanattan söyleşilere kadar birçok alanda uzman akademisyen hoca ve yazarların çalışmalarını, herkesin istifade edebilmesi için e-Medrese’de bir araya getirildi.

İsteyenin istediği yerde ve istediği zamanda İslami ilimler eğitimi alabilmesine imkan sağlayan e-Medrese platformuna aşağıdaki linkten ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.

e-Medrese: https://emedrese.com.tr