Bahreynli mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, “Son zamandaki körfez bölgesindeki yakınlaşmalardan memnuniyet duyuyoruz. İlişkilerimizde eski günlere dönmek için temaslara başladık. Bu süreci Bahreyn'in de desteklediğini gördük. Hepimizin temennisi sorun olmaması ve iş birliğinin devam etmesi.” dedi.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Terörle mücadele önemli. Biz çifte standarda düşmeden tüm terör örgütleri ile mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle Bayreyn Dışişleri Bakanlığı'nda Türkçe ve Türk diline ilgi duyduğunu gördüm bundan çok mutluluk duyduk. Türkçe öğrenen kardeşlerimizi ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.”

BAE'ye yönelik füze saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Maalesef dün geceki saldırı ilk saldırı değil. Daha önce de saldırılar olmuştu. Bu saldırıları şiddetle kınadık. Bunlar doğrudan sivilleri hedef alan terör saldırıları. Biz Türkiye olarak her türlü terörün karşısındayız. Saldırıya uğrayan ülkelerle dayanışma içinde olduğumuzu vurguladık. Yemen'de Suriye'deki sorunların hepsinin siyasi yollarla çözüme kavuşturulması gerekiyor. Terör saldırıları sadece çatışmaları daha fazla körükler. Biz bu konuda dost ve kardeş ülkelerin yanındayız” ifadelerini kullandı.