Doğu Türkistan’da katil Çin Devletinin yaptığı Barın katliamının 31. senesi vesilesi ile hıncımızı iman öfkesi ile yeniden biliyor, Muntakim olan Allah’tan bizi intikamına memur etmesini temenni ediyoruz.

Zalime karşı intikam hissiniz daim olsun…

Barın Katliamı Nedir?

Çin ordusu 5 Nisan 1990 yılının Ramazan ayında Doğu Türkistan’ın Kaşgar vilayetine bağlı Aktu ilçesi Barın kasabasına askeri harekât düzenleyerek büyük bir katliam yapmıştı. Bu katliam dünya tarihine Barın katliamı olarak geçti.

Neler Olmuştu?

Barın halkı Çin’in bölge halkının bekasına yönelik büyük tehdit oluşturan aile planlaması adı altında başlatılan doğum yasağına, Çinlilerin Doğu Türkistan’a gayri meşru göçü ve yerleşimine karşı çıkarak bu uygulamaların kaldırılmasını talep etmişti.

Bu taleplerin Çinliler tarafından ret edilmesi üzerine halk buna tepki göstererek sokaklara dökülmüş ve hükümet konağına doğru yürüyüş yaparak bu kararı protesto etmişti.

Kalabalığın artmasından korku ve telaşa kapılan işgalci-kâfir Çin jandarmaları hükümetten aldıkları yetki ile kıyam eden Müslümanları kurşunladı. Barın halkı da bu zulme “yetti” diyerek, ağır silahlı işgal ordusuna karşı sopa ve demirleri silah edinerek direnişe geçti. Mücahid Zeydin Yusuf liderliğinde başlayan bu direniş, geberen Çinlilerden ganimet olarak silahlarının alınması ile gün be gün büyüdü.

Zalim Çin’in başlattığı bu savaş, Doğu Türkistan’da bir bağımsızlık meşalesi yaktı ve bölge halkından birçok gencin katılmasıyla milli kurtuluş savaşına dönüştü. Durumun gittikçe aleyhine geliştiğini gören Çin yönetimi bölgeye 22 bin 750 silahlı asker, tanklı birlik, helikopter ve uçaklar sevk ederek bölge halkını ablukaya almış ve 20 bin nüfusu olan Barın kasabasına doğru büyük bir taarruz başlatarak Barın kasabasında büyük küçük ayırt etmeden 5000 bin kişiyi şehid ederek büyük bir katliam yapmış ve yerleşim yerlerini yıkmıştı.

Bir Balaya 70 Mermi Sıkıldı

Barın mücahidi Zeydin Yusuf, İshak Hoşur, Muhammad Turdi, Muhammad Tursun başta olmak üzere binlerce Barın genci, masum kadın ve çocuklar acımasızca şehit edilmiştir. Büyük bir hınç ve öfke ile hareket eden Çinli katillerin, beşikteki bir balanın vücuduna 70 tane mermi sıktığı gözlemlenmişti. Çin bu büyük soykırım sonrası güvenlik bahanesiyle Doğu Türkistan’ın Kaşgar, Artuş, Aksu ve Hoten illerini abluka altına almış ve 10 binden fazla Uygur genci isyanla ilişkilendirilerek tutuklanmış, idam ve ömür boyu hapis cezalarına çarptırılmıştır.

Aradan geçen 31 seneye mukabil Doğu Türkistan’da değişen tek şey Çin zulmünün artarak devam etmesi oldu.

Barın mücahidleri...