Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Gazze'de yeni bir lider seçimi için süreç yürüttüğü bildiriliyor. Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Gazze'de yeni bir lider seçimi için süreç yürüttüğü bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre birkaç gündür Hamas, grubun Gazze Şeridi'ndeki liderini belirlemek üzere bir iç seçim gerçekleştiriyor.

Seçimlerde Gazze'deki mevcut Hamas lideri Yahya Sinvar'ın yanı sıra dört adayın yarıştığı belirtiliyor. Bunlar Nizar Avadallah, Mahmud ez Zahar, Fethi Hammad ve Ziyad el Sasa. Adaylar arasında Avadallah'ın seçimi önde götürdüğü ve Sinvar'ın yerine Gazze Şeridi'nde yeni Hamas lideri olarak seçilebileceği aktarılıyordu.

1980'li yıllardan bu yana bölgedeki hareketlerin ve kuruluşundan bu yana Hamas'ın içinde yer alan 64 yaşındaki Avadallah, geçmişte Hamas Şura Konseyi liderliği görevinde de bulunmuştu. İnşaat Mühendisliği mezunu Avadallah, uzun süre İsrail tarafından cezaevinde tutulan bir isim.

Fotoğraf: Yahya Sinvar

Sinvar Yeniden Seçildi

Avadallah'ın seçileceğine yönelik iddialara rağmen, 2017'den bu yana görevde bulunan Yahya Sinvar yeniden seçildi. Sinvar, Hamas'ın Gazze liderliğini yürütmeye devam edecek.

Hamas'ın kısa bir süre içinde Siyasi Büro'nun lideri için de bir seçim yapacağı belirtiliyor. Hamas'ın Siyasi Büro'sunun başında halihazırda İsmail Heniye bulunuyor.

Kaynak: Mepa News