İşgalci İsrail polisi, Kudüs'ün Eski Şehir'deki sembolik girişi Şam Kapısı çevresinde 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgalcilerin yaptığı açıklamaya göre, Şam Kapısı bölgesindeki olaylarda "polise yabancı madde atmak, kamu düzenini bozmak, kışkırtma" gibi suçlamalarla 4 Filistinli gözaltına alındı.

Polis, açıklamasında görüntü kayıtlarının incelenmesi sonucunda gözaltına alınan kişilerin artabileceği mesajını verdi.

İftar vaktinin ardından binlerce Filistinli, Eski Şehir'in sembolik girişi Şam Kapısı çevresinde toplandı.

Bazı Filistinliler ve işgalci İsrail polisi arasında arbede yaşandı. İşgalci İsrail polisi, Filistinlilere copla müdahale etti. Müdahalede bulunan İşgalcilere taş ve yanıcı maddeler ile karşılık verildi.

İşgalci Polislerin saldırıları sırasında çekilmiş bir kare:

İşgalci İsrail yönetimi, cihad ayı Ramazan'da olayların büyümesinden endişeli

İşgal devleti İsrail, cihad ayı Ramazan'da işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te gerilimin kontrolden çıkmasından endişe ediyor.

İşgal devleti İsrail'in farklı kentlerinde 22 ile 29 Mart arasında art arda yaşanan ve toplam 11 İşgalcinin hayatını kaybettiği saldırılar, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de gerginliği had safhaya çıkarmıştı.

Gasıp Tel Aviv yönetimi işgal altındaki Filistin topraklarında artan saldırıların ardından "Dalgakıran" adını verdiği bir operasyon başlatarak onlarca Filistinliyi gözaltına alırken, baskınlar sırasında biri çocuk 3 Filistinli de İsrail güçlerince şehit edilmişti.

Cenin kentinde düzenlenen gözaltı operasyonlarında, Filistinlilerin işgalci İsrail askerlerine ateşle karşılık vermesi sonucu biri ağır 4 işgalci asker de yaralanmıştı.

İşgal altındaki Kudüs'teki Eski Şehir bölgesi, özellikle Şam Kapısı'nda işgal polisinin geçen yıl ramazan ayındaki uygulamaları, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılması karşısındaki tepkiyle birleşmişti.

İşgal polisinin, Mescid-i Aksa'ya akşam saatlerinde saldırmasıyla Mayıs 2021'de Filistin coğrafyasında toplumsal olaylar patlak vermiş, artan gerginlik, İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırısıyla sonuçlanmış ve dünya gündemine gelmişti.