İşgalci İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre Bennett, işgalci İsrail polisinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın, sonrasında çıkan olaylar üzerine ordunun komuta kademesi ve üst düzey güvenlik yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Kamu düzenini ve 3 dinin kutsal günlerini bozmaya çalışanlarla "ilgilenilmesi" gerektiğini belirten Bennett, işgalci İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından Eski Şehir çevresinde işgalci İsrail otobüslerine taş atılmasının önlenmesi için "güvenliğin artırılması" talimatını verdi.

Bennett, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için güvenlik güçlerine gerekli tüm önlemleri almaları konusunda siyaset tarafından tam yetki verildi. Bir yandan durumu sakinleştirmek için çalışırken bir yandan da saldırganlara karşı yoğun gayret içindeyiz. Güvenlik güçleri her türlü senaryoya hazırlanıyor."

Mescid-i Aksa'ya giremeyen Filistinlilerle işgalci İsrail polisi arasında Eski Şehir çevresinde arbede yaşanmış, bazı noktalarda olaylar çıkmıştı.