Yeni proje aynı zamanda aşırı muhafazakâr ülkenin yurtdışındaki imajını daha hoşgörülü ve ılımlı bir toplum haline getirmeyi hedefliyor.

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu nedir?

Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu, Suudi Arabistan'ın petrole olan bağımlılığını azaltma, ekonomisini çeşitlendirme ve sağlık, eğitim, altyapı, rekreasyon ve turizm gibi kamu hizmet sek-törlerini geliştirme planıdır. Hedefler arasında ekonomik ve yatırım faaliyetlerini güçlendirmek, mallar ve tüketim ürünleri yoluyla ülkeler arasında petrol dışı sanayi ticaretini artırmak ve aske-riye, üretim ekipmanı ve mühimmatı için hükûmet harcamalarını artırmak yer alıyor.

Suudi Arabistan ülkedeki 8 Türk okulunu yıl sonunda kapatma kararı aldı

‘Dünyaya açılma projeleri’ Suudiler tarafından dillendirilse de geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, ülkenin kuzey batısında yer alan Tebuk, Riyad, Taif ve Cidde'deki Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara kapatma kararını yazılı olarak iletti.

Aynı şekilde, Dammam ve Abha şehirlerindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da Suudi Arabistan'ın yetkilerince ziyaret edilerek benzer kapatma kararlarının sözlü olarak teb-liğ edildiği öğrenildi.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın, yakın zamanda okullara gönderdiği kapatma kara-rında "eğitim yılı sonunda okullardaki faaliyetlerin sonlanacağı, öğrencilerin diledikleri okullara kayıt yaptırmaları hususunda kolaylık sağlanacağı, konuyla ilgili velilerinin bilgilendirilmesi gerektiği" aktarıldı.

Benzer biçimde, Mekke ve Medine'deki Türk okullarının da aynı uygulamaya tabi tutulduğu paylaşıldı.