ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'daki yenilgiyi hazmedemeyip savaşa devam kararını almasının ardından, Taliban mücahidleri ülkedeki ABD yanlısı birliklere yönelik saldırılarına devam ederek bu kararın ne kadar hatalı olduğunu ABD'ye göstermeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Neva ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine bağlı askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada en az 50 asker öldü onlarca asker de yaralandı. Askeri konvoya yönelik düzenlenen saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini ifade edilirken, konvoydaki çok sayıda askeri aracın büyük oranda hasar gördüğü aktarılan bilgiler arasında.

Hilmend Valiliği de askeri konvoya yönelik düzenlenen saldırıyı doğrularken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir rakam vermedi.

Taliban tarafından yapılan bir açıklamayla saldırı üstlenilirken, bomba yüklü araç ile düzenlendiği belirtilen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 58 kişinin öldüğü 18 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Taliban güçleri geçtiğimiz hafta da ülkenin güneyindeki Hilmend ili merkezi Leşkergah'ta Kabil hükümeti güçlerine yönelik bombalı araç saldırısı düzenlemiş, saldırıda hükümet güçlerinden 30'dan fazla kişi ölmüştü.