Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Devlet Veziri yaptığı açıklamada, Hakriz ilçesindeki askeri üsse düzenlenen saldırıyı doğrularken, 30'a yakın askerin saldırı sonucu öldüğünü ifade etti. Sözcü yaptığı açıklamada bölgedeki bazı askerler ile de iletişimlerinin koptuğunu belirtti.

Hakriz ilçesinde düzenlenen saldırının sorumluluğu Taliban tarafından üstlenildi. İlçede gece saatlerinde Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlenen saldırının ardından açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini belirtti.

Taliban sözcüsü Mücahid'in yaptığı açıklamaya göre, askeri üsse düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 74 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Mücahid ayrıca çatışmalar sırasında hükümet güçlerinden 6 kişinin canlı olarak yakalanarak tutuklandığını ifade etti.

Ayrıca Taliban sözcüsü saldırıda çok sayıda silah ve askeri mühimmatın da ele geçirildiği bilgisini kaydetti.

Kandahar il merkezinin kuzeyinde bulunan Hakriz ilçesi vilayette stratejik öneme sahip bir ilçe. İl merkezine oldukça yakın olan ilçede Taliban oldukça etkili bir yapılanmaya sahip.