Bahreyn ve Suudi Arabistan’ın Katar’la diplomatik ilişkilerini kesmesiyle başlayan ve Körfez ülkelerinin büyük bölümünün dahil olduğu siyasi kriz hakkında WikiLeaks’ten dikkat çeken bir sızıntı geldi. Yayınlanan belgeler Abu Dabi Veliaht Prensi Zayid el Nahyan ile eski ABD’li diplomat Richard Haass arasında geçen bir konuşmaya ilişkin. WikiLeaks’in yayınladığı belgelere göre, Abu Dabi Veliaht Prensi bin Zayid, Afganistan’ın işgali öncesinde Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun bombalanmasını istedi.

Kasım 2001’de Al Jazeera’nın Afganistan’ın başkenti Kabil’deki ofisi ABD uçakları tarafından vurulmuştu. Ofis yerle bir olurken, hâdisede ölen ya da yaralanan olmamıştı. Dönemin Al Jazeere Genel Yayın Yönetmeni Ibrahim Hilal, saldırının uzun süredir planlandığına inandıklarını söylemişti.

Nisan 2013’te ise bu kez kanalın Irak’ın başkenti Bağdat’taki ofisi ABD füzeleri tarafından vurulmuş, saldırıda bir çalışan hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Merkez Komutanı Al Jazeera’nın ‘hedef alınmadığı ve bugüne dek hiçbir zaman da hedef alınmadığını’ söylemişti.