Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı E-Kitap Portalı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından e-kitap olarak sunulmuş eski eserlere PDF formatında erişim imkanı sağlıyor. Okuyucular, dilediği eseri indirip okuyabiliyor. 

Ali Emiri’den Ahmed Avni Konak’a, Ebubekir Razi’den Buhari’ye, Fahreddin Razi’den Fatih Sultam Mehmed’e, İbni Sina’dan Kindi’ye, Matrakçı Nasuh’dan Naimi’ye kadar birçok alimin Türkçeye tercüme edilmiş eserini bulabileceksiniz.

Sitede Sıralama Seçenekleri bölümü, Orijinal Sıralama, Kitap Adına Göre, Yazar Adına Göre sıralama yer alıyor. Kitap adına göre ve yazar adına göre sıralama seçenekleri alfabetik olarak eser ve yazar sıralaması yapılıyor. Ara bölümünde eser ya da yazar adının doğru yazılmasıyla kaynaklara erişiliyor. Aradığınız harf ve hecelerle eşleşen eser ya da yazar isimleri ekranda sıralanıyor.

“Oku ve İndir” kitap görsellerinin üzerine gelindiğinde seçenek olarak çıkıyor. Oku seçildiğinde eserin tamamı görüntülenebiliyor. İndir seçildiğinde ise eserin tamamı PDF olarak bilgisayara kaydedilebiliyor.

Oku ekranında kaynağın künye bilgileri, içindekiler sayfası, dizin bulunuyor. Sayfaya git seçeneğinde eserin sayfa numarası yazılarak içeriğe daha hızlı erişim sağlanıyor.

İlk sayfa, son sayfa, önceki sayfa, sonraki sayfa ile eser içinde kolay dolaşım imkânı sunuluyor.

İndir seçeneği ile eserin tamamı bilgisayara PDF formatında indirilebiliyor.

Kitapları indirmek için TIKLA