Ahmet Taşgetiren, Selahattin Demirtaş’a güzellemeler yapmış! Neymiş... Şöyle de olabilirmiş, böyle de... Yakında aynı güzelleme taktiğiyle, mevzuyu alıp FETÖ’cü hâinlere getirecektir. Derdi, FETÖ’den içeride olan birinci derece akrabaları olabilir mi?..

Taşgetiren akrabalarını her tür tehlikeden korumaya çalışan biriydi, bir zamanlar... 28 Şubat'ın hemen öncesinde kız yeğenine talip olan İBDA bağlısı bir gence "Sen tehlikeli yoldasın, hapse gireceksin, yeğenime kim bakacak?" deyip, işi bozmuştu. O dönemde Fettoşilik risksiz, dünyalığı bol bir yoldu. Akrabalarını oraya yönlendirmekten çekinmiyordu. Fettoşiliğin peşin peşin dünyalık karşılığı vardı, “cennet garanti”ydi! Gülen’in, “ayetlerin hükmünün kalmadığını” söylemesi, kelimeyi şehadetten Resûlullah’a laflar söylemesi vs önemli değildi! Tehlikesiz yoldu Fettoşilik. Taşgetiren iyi bilirdi!.. Trend olana gitmek lâzımdı! O anda Sümüklü Fetullah’ın sözde cemaati trenddi. Taşgetiren, bir zaman Gladyo mamulü mücadelecilerden gözüküyordu. Sonra, Tercüman, Türkiye, Zaman gazetesinde yer aldı. Refah iktidarında da Yeni Şafak'ta idi. Sonra ver elini FETÖ medyası!.. Abant Diyalog Toplantıları... Trend olan bunlardı. Televizyonlarda her akşam kadife, efemine sesiyle demokratik konuşmalar... Keyfi yerindeydi.

Bir yandan da dedelerinin bağlantısı nedeniyle Altınoluk dergisi çevresinde gözükmeler... Ama bu önemli değildi. Trend Sümüklü ve "Abant Dinler Arası Diyalog Toplantıları" idi. Sümüklü'nün treninde yer almalıydı. “Bu tren hep gidecek.” diye düşünüyordu. Olmadı, öngörüsü tutmadı. Taşgetiren'in Sümüklüsü devlete saldırmaya başladı. Taşgetiren bu saldırıda Sümüklü'nün yenen taraf olacağını düşündü. Kendini son ana kadar orada tuttu. Barışçıl yazılar yazdı, hatta Yeni Şafak'tan kafaladığı kişilerle, "Herkes bulunduğu yerden bir adım geri atsın" kampanyasına kalkıştı. Baktı ki, devlet kararlı, azıcık ürktü.... Sümüklü'nün cemaati terör örgütü ilan edildi. Yargı ve emniyettekiler tasfiye edildi. Pabuç pahalı, el mecbur atıverdi kendini dışarıya!.. “Tehlikeli” İBDA’cı gence vermediği yeğeni başta olmak üzere, kardeşi ve sair tanıdıkları FETÖ avaneliğinden belâlarını buldu. Bu sefer Taşgetiren ıskalamıştı, yeni trendi görememişti. Görmekte geç kalmıştı. "Barış, af, insanlık” vs içerikli yazılarla "Hatadan dönmüş olamazlar mı?” demeye başladı... Star'dan kovuldu. Muhalif olarak Karar'a geçti. Kankası Fehmi de trend olmaktan çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına binememenin sancısı ikisini de kahretti. Külliyede akradite olmanın yolunu bir türlü bulamadılar! O zaman keskin muhalif olmaktan başka çare yoktu. Kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü'nün kafasının taşla ezilmek suretiyle şehid olmasını onun umurunda olmadı! Onlarca, belki de yüzlerce masum insanın katledilmesinin başmüsebbibi, Selahattin Demirtaş'a sahip çıkma seviyesizliği de cabası! Ona göre her şey mubah! Sûret-i haktan görünüp efemine sesiyle ağlayan bu arsız, Selahattin rezilini savunarak, hâlâ düşmekte!

Baran Dergisi 714.Sayı