Mutlak Fikir’in yol göstericiliğinde yeni sistemin yeni yapılarının üzerinde yükseleceği zemini temin etmek için ahlâkî dirilişi sağlamak ve bu doğrultuda müesseseleşmek Müslümanların öncelikli vazifesidir. Eğer İslâm dünyası olarak, “Çağlar Üstü Mutlak Fikir” etrafında bir “bütün” oluşturamazsak, kurtuluşumuz için de hiç, ama hiçbir yol kalmayacak! Aylık Dergisi’nin 206. sayısında bu mesele işleniyor.

Dergide neler var?

Kapak mevzunu bu minvalde “Gelecek Yeni Kültür" başlıklı yazısında Mevlüt Koç işliyor.

Muhammed Yılmaz, "Sosyal Politika Anlayışının Dönüşümü: Ulusal Ve Küresel Sosyal Politika Tartışmaları" başlıklı yazısında sanayi devrimi sonucunda meydana gelen sosyal politikayı, küresel örgütlerin sosyal politikalar üzerindeki etkisini, küreselleşme ile birlikte yaşanan değişim sürecini ele alıyor.

Abdulkerim Kiracı, "Erwin Schrödinger’in 'Doğa ve Yunanlılar & Bilim ve Hümanizm' İsimli Eseri Üzerine" bir yazı kaleme aldı.

Zeynel Abidin Danalıoğlu, "Yazı Yazamayan Yazar" başlıklı bir hikaye kaleme aldı.

M. Taha İnci, Prof. Dr. Rıdvan Şentürk'ün "Sinemada Dijital Dönüşüm" isimli eserini yorumluyor.

Prof. Dr. Rıdvan Şentürk ile sinema üzerine bir röportaj yapıldı. Şentürk sinemanın analog düzenden dijital döneme geçişini ve sinemanın ne olup olmadığını anlatıyor. 

İbrahim Tatlı’nın “Türkler Aslında Kızılbaş mıydı?” başlıklı yazısıyla Aylık Dergisi’nde.

Melikşah Sezen, "Avamı Olmayan Dinin Cahili de Olmamalı" başlıklı yazısında İslam itikadının etraflıca bilinmesi ihtarını yapıyor.