Topkapı Sarayı Müzesi'nde Mukaddes Emanetlerin yer aldığı Hırka-i Saadet Dairesi açıldı. Hırka-i Saadet Dairesi'nde sergilenen, "Mukaddes Emanetler" arasında Allah Resulü başta olmak üzere, daha önceki peygamberlere, halifelere ve sahabilere ait eşyalar bulunuyor.

İlk olarak Yavuz Sultan Selim'in 1517'de Mısır'ın fethinden sonra İstanbul'a getirdiği Mukaddes Emanetler, bugün adı Hırka-i Saadet Dairesi olan Has Oda'da sergileniyor.

Dairede ayrıca Peygamber Efendimiz’in hırkasının yanı sıra sancak-ı şerif, Uhud Savaşı sırasında kırılan dişinin parçası, name-i saadetleri, sakal-ı şerifleri, kılıcı, yayı ve kadem-i şerifleri yer alıyor.

Mekke ve Medine'ye ait parçaların yanı sıra oradaki eserleri muhafaza etmek için yapılan kılıf, sanduka gibi eşyaların da sergilendiği "Mukaddes Emanetler Dairesi"nde, Yavuz Sultan Selim'in 'Mukaddes Emanetler'i Mısır'dan getirmesinden sonra Hırka-i Saadet'in yanında Kur'an-ı Kerim okutmaya başlayışından bugüne kadar 24 saat kesintisiz Kur'an-ı Kerim okunuyor.

Müzede ayrıca Hazreti İbrahim'in tenceresi, Hazreti Musa'nın asası, Hazreti Davud'un kılıcı, Hazreti Yusuf'un cübbesi, halifelere ve sahabeye ait kılıçlar, Hazreti Fatma'ya ait gömlek, Kabe anahtarları, Hacerü'l Esved mahfazası gibi "Asr-ı Saadet"i yansıtan mukaddes emanetler de sergileniyor.

Padişahların kaftanları, saatler ve porselenler gibi birçok eser sergilenecek. Özel yöntemlerle muhafaza edilen eserlerin bulunduğu Topkapı Sarayı Müzesi, salı günleri hariç her gün ziyaretçilerini ağırlıyor.