Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın satın alarak son İslam halifesi Abdülmecid Efendi’ye hediye ettiği Nakkaştepe’deki köşkte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un açtığı “Kapı çalana açılır” adlı sergide ecdada büyük saygısızlık ve ahlaksızlık yapılmasına karşı gelen tepkilere Koç Holding'ten açıklama geldi.

Protestoya Saldırı Dedi

Koç Holding, yaptığı açıklamada "Sosyal medyada yanlış ve manipülatif bilgiler üzerinden itibarsızlaştırma kampanyası düzenlendi" iddiasında bulundu.

Son Halife Abdülmecid Efendi'nin manevi değerlerle dolu köşkünde halkın değerlerinin aşağılandığı, ayetli odalarda cinsel organların sergilendiği sergiyi protesto eden vatandaşların protestosunu saldırı olarak lanse etti.


"Serginin yapıldığı Abdülmecid Efendi Köşkü inşa edildiğinden bugüne kadar ibadethane veya kutsal ziyaret mekanı olarak hiç kullanılmamış olup, özel bir mülktür." ifadelerinde bulunan Koç Holding, "Kamuoyuna 'mihrap' diye lanse edilen bölüm aslında şöminedir ve yönü güneybatıdır." iddiasında bulundu.


İğrenç figürlerin sergilenmesini sanat olarak vurgulayan Koç Holding, "Koç Topluluğu, inanç özgürlüğüne ve tüm inançların kutsallarına sonuna kadar saygılıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri düşünce özgürlüğü ve bunun en etkili mecralarından olan kültür ve sanattır." ifadelerinde bulundu.

İslam anlayışına ters olan ve kültürümüzle hatta sanatla bile bağdaşmayan pornografik gösterileri millete sanat diye yutturmaya çalışan bu güruha bakanlıklardan hiçbir tepki de gelmedi.