Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabında, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın hazırladığı "İstanbul" adlı tanıtım filmine yer verdi. Turistler için hazırlanan kısa filmdeki kareler İstanbul'un Müslüman bir ülkenin değil de adeta Belçika’nın, Hollanda’nın bir şehri intibaı uyanmasına sebep oluyor.

Turistler için çekilen kısa film Avrupalılara has kılınmış. Özellikle eşcinsel tiplerin yeriymiş gibi gösterilen kadim şehir İstanbul, filmde maskülen kadınların istilasına uğramış ve başta Araplar olmak üzere Batılılar haricindeki turistlerden arındırılmış, İslam'a dair her türlü izin silinmiş olduğu bir şehir olarak gösteriliyor.

İstanbul'da bale ve dans gösterileri dışında hiç bir faaliyet yokmuş izlenimi veren bu kısa filmle Batılılara şirinlik yapmak adına Batı kültürü pompalanırken Anadolu İslâm kültürü hiçe sayılıyor. Filmde eş gibi gösterilen kadınlarla birlikte "Türkiye eşcinsellere özgürlük tanıyan bir ülke" imajı verilmesi yetmiyor gibi cami önünde Batılı tiplerin görüntülerine yer verilirken tek bir Müslüman figürün bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı hangi kültürün bakanlığı; İstanbul’un Fethi için “işgal” diyen ve kültürden ziyade turizme odaklanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hangi kültürün bakanı?

İşte o rezalet kısa film çalışması:

Baran Haber