Vakıf Katılım, "Kuş Evleri" tasarım ve fotoğraf yarışması düzenliyor. Mimar Sinan Mühendisler Birliği'nin (MSMB) teknik destek ve katkılarıyla düzenlenecek yarışma, iki dal ve iki kategoride gerçekleşecek. Yarışma kapsamında 23 Mart'a kadar ürün teslim edilebilecek.

Jüride Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, MSMB Genel Başkanı Dr. Muhammet Garip, seramik sanatçısı Özlem Özer Tuğal, gazeteciler Şeref Oğuz ve Doğan Hızlan gibi isimler yer alıyor. Kuş evleri tasarım yarışmasında dereceye giren kişilere toplam 66 bin liralık ödül verilecek.

Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamada Osmanlı mimarisi ve yaşam felsefesinden miras kalan kuş evlerinin yapımının, modern yaşam anlayışımızda artık yok olmaya yüz tuttuğu ifade edilerek "Projemizin İstanbul başta olmak üzere tüm Anadolu'daki kentlerde belediyelerin park ve bahçelerinde uygulanmasını amaçlıyoruz. Yaşadığımız dönem içinde eskiden olduğu gibi kuşlara barınak olan kuş evi geleneğimizi yeniden canlandırmak, kullanıma sunmak ve ekolojik olarak doğaya katkıda bulunmak istiyoruz" dendi.