İlk kez 1993'de, milletleri sömürgeleştirip en temel gıda maddelerine dahi muhtaç duruma getiren “Domuzlar Diktatoryası Birleşmiş Milletler”in Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen "Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu. Katkısı da aslına bakılırsa “su”ya adanmış bir günün ortaya çıkması mesabesinde kaldı.

Bugün dolayısıyla 10 Ekim 2021’de Hakk’a yürüyen, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dava arkadaşlarından, Baran Dergisi çizeri Yalçın Turgut Balaban’ın kaleminden “Suya Dair” çalışmaları alâkanıza sunuyoruz.

İbrahim Sûresi’nde, “Allah, gökleri ve yeri yaratan ve gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü ürünler çıkarandır. Ve onun emriyle gemileri, denizde yüzmeleri için size, emre amade kılandır. Irmakları da sizin için emre amade kılandır.” buyurulmuştur. Bunu hatırda tutarak Yalçın Turgut’un çalışmalarına göz atalım: