Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Atatürk Kültür Merkezi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ersoy, inşaatın tamamlanmasının ardından resmen açılacak olan AKM'ye yönelik olarak "2 katlı, 480 m2 alan sahip 360 m2 ana alan, 120 m2 asma kat. Bütün bu kompleks için harcadığımız toplam maliyet yaklaşık 2 milyar TL. En son teknolojiyi kullanıyoruz. Dünyanın sahne teknolojileri konusunda en ileri olan firması ile anlaştık. m2 alan olarak da dünyadaki ölçekleri ile hemen hemen aynı, büyük bir mekanı, kıyaslanamayacak kadar uygun şartlarla mal ettik. Bu da pandemi koşullarında çok önemli bir başarı. Muazzam bir eser hayat bulmuş olacak. Kültür ve sanat adına her arayışa cevap verebilecek." dedi. 

Fatura 2 milyar lira 

Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. AKM'nin ihalesini, 2019 yılında 860 milyon lira bedelle, Fettah Tamince’nin “Sembol” ve Mehmet Naci Topsakal’ın “Yeni Yapı” şirketi almıştı. 

AKM’nin sahne mekaniği sistemi için bazı firmalar davet edilerek, pazarlık usulüyle ihale yapıldı. İhaleyi, 44 milyon 760 bin Euro (yaklaşık 394 milyon lira) bedelle yine Sembol-Yeni Yapı ortaklığı kazanmıştı. 

Bakan Ersoy, yeni AKM için harcanan toplam paranın 2 milyar Türk lirası olduğunu açıkladı.