Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan, Türkiye’de yürütülen arkeolojik kazılara “Müslüman Anadolu kıtasının altını oydukları” iddiasıyla tepki gösterdi.

Kaplan, bugün “Arkeolojik emperyalizm, bu topraklardan İslâm’ın izlerini siliyor ama biz uyuyoruz yine!” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Ülkede gerçekleştirilen kazılara tepki gösteren Kaplan, özetle şu görüşlerini dile getirdi:

Türkiye’nin dört bir tarafı, başta İstanbul olmak üzere, Anadolu’nun her tarafı, İslâmî köklerinden koparılarak, bu toprakların bizden önceki Rum, Ermeni, Hıristiyan geçmişi, pagan Yunan ve antik Ege ve Akdeniz uygarlıkları geçmişi kazınarak günyüzüne çıkarılmaya çalışılıyor harıl harıl…

Zihnen Bizans’ın çocukları olduklarını ispat edercesine Müslüman Anadolu kıtasının altını oyuyorlar, her tarafı arkeolojik kazı çöplüğüne dönüştürmüş, gece gündüz demeden, Avrupa Briliği fonlarından fonlanarak, başka şer şebekelerden beslenerek bu toprakların İslâmî tarihini, geçmişini kazıyacak, bu topraklarda bizim işgalci olduğumuzu göstermeye kalkışacak hummalı bir kazı çalışması yürütülüyor ülkenin dört bir tarafında. 600 küsur kazı yürütülüyor el’an ekiplerle Anadolu çapında!

“Bu arkeolojik çalışmaların neredeyse hepsi antik, İslâm öncesi, ölü, bize bir şey söylemeyecek antik uygarlıklarla ilgili kazalar” görüşünü savunan Kaplan, şunları söyledi:

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir arkeolojik emperyalizme aslâ izin verilmez!

Adamlar, İspanya’da, Sicilya’da, Malta’da, Girit’te, Balkanlar’da İslam’dan iz bile bırakmadılar. Bütün eserleri yıktılar! Yerle bir ettiler!

Onlar orda İslâm’ın izini silerken, biz burada, kendi ülkemizde, ölmüş, bana bir şey söylemeyecek ama yarın bu ülkeden bizi sürmeye kalkışacakları yeni bir tarih icat etmeye çalışıyorlar. Ölü tarihi diriltiyorlar ve bizi ikinci kez öldürüyorlar!

Bu arkeolojik emperyalizme izin verilemez.