Gerek basın yayın organlarında yer alış biçimi ve yoğunluğu, gerek sosyal medyadaki aşırı ilgi ve gerekse konferansı izlemeye gelen onbinlerce kişi gerçeği, aslında yaptığımız organizasyonun ne denli başarılı olduğunun en büyük göstergesidir. Şundan eminiz ki; organizasyon hakkında eleştiri yapan cılız sesler, organizasyonun iyi olmasını ve başarılı olmasını isteyen ve bekleyenler değildir. Yani beklentileri boş çıkarak hayal kırıklığına uğramış değiller.
Hemen şunu ifade etmek gerekir ki; bugün itibariyle konferansın kaydını yayınlayan bir özel tv kanalı sürekli yayını tekrar etmekte ve önemli bir izleyici kitlesine sahip olmaktadır. Bu vesile ile organizasyonun başarı kriterinin ilgi, yaygınlık, izlenirlik ve hedefe ulaşma olduğu göz önüne alındığında, başarı değerlendirmesini takdirlerinize bırakıyorum. Kaldı ki, İBDA MİMARI tarafından tertip komitesinin tebrik edilmesi tek başına BAŞARI MADALYASI niteliğindedir.
Konferansta, herkese hissesi verildi. Çoğunluk hissesini, fikri manada aldı.
Bugün itibariyle konuşulması gereken husus “anlatılan fikir ve konferansın muhtevası”dır. Buna ilişkin de çok güzel değerlendirmelerin de yapıldığını söylemeliyim.
Son olarak, İBDA Mimarının ifadesiyle, dolu dolu bir kitap çıkarmışsın 300-400 sayfa ve adam kitabı şöyle bir karıştırıyor ve kapaktaki renk bira koyu olmuş veya keşke 1. Hamur kağıda bassaydınız gibi lüzumsuz değerlendirmeler çok çirkin ve yakışıksızdır.
MUHTEVA KONUŞULSUN VE FİKİR KONUŞULSUN.
Saygılarımızla.