Bilindiği üzere, 29 Kasım’da İBDA Mimarı Salih Mirzabeyoğlu’nun katıldığı “Adalet Mutlak’a” isimli her yönüyle muhteşem bir konferans gerçekleştirilmiştir.
Aynı gün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Salih Mirzabeyoğlu arasında yapılan görüşme, bazı basın-yayın organları tarafından kasıtlı, taraflı ve yanlış değerlendirmeler içerir mahiyette sunulmuştur.
Özellikle, Salih Mirzabeyoğlu için İŞİD’e destek veren ve İBDA C Örgütü lideri gibi yapılan tanımlamalar, gerçeği yansıtmadığı gibi, asıl maksadın da, sayın Cumhurbaşkanı’nı töhmet altında bırakmaya yönelik olduğu açıktır.
İbda Mimarı mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu, gerek daha önce ve gerekse mezkur konferans sırasında günlük siyasi değerlendirmelerde bulunmamış ve ısrarla da bu gibi söylemlerden kaçınmıştır. Bu cümleden olarak da, İŞİD hakkında bir değerlendirmesi yazılarına ve konuşmasına konu olmamıştır. 
Öte yandan Salih Mirzabeyoğlu yasa dışı İBDA C örgütünün lideri değildir. Zira, 28 ŞUBAT şartlarında ve hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemde ve brifingli yargı mercileri tarafından verilmiş mahkumiyet kararı, yeni delillerin tarafımızdan ileri sürülerek yaptığımız YENİDEN YARGILAMA talebimizin haklı ve yerinde görülmesi ile birlikte hukuken ORTADAN KALKMIŞTIR ve YOK HÜKMÜNDEDİR. Artık bu konuda yeniden yargılama yapılarak yeni bir karar verilecektir. Bu durum 22 TEMMUZ 2014 tarihi itibariyle böyledir. 
Hem Anayasa ve hem genel hukuk prensipleri çerçevesinde “kişi mahkum oluncaya kadar masumdur” ilkesi gereğince, şu anda hiçbir şekilde örgüt bağlantısı ve liderliği de sözkonusu değildir. 
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.