Geçtiğimiz günlerde polis tarafından bindiği otobüs durdurularak gözaltına alınan Yakup Köse için toplanan bir grup genç, hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası olan gazeteci Yazar Yakup Köse’nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesini protesto etti.

Gazeteci Yakup Köse’nin geçtiğimiz günlerde tutuklanmasıyla iyice belirginleşen dindar kesime yönelik haksız cezalar ve kovuşturmalar “Yargı Zulmüne Karşı Müslüman Gençler İttifakta” insiyatifi tarafından protesto edildi.

Toplanan bir grup genç, İBDA-C, Hizbuttahrir ve İHYA-DER gibi davalarla dindar kesime yönelik yargı-polis cuntası eliyle yapılan haksız cezalandırmaları protesto etti.

Konuşmacılardan Avukat Müşir Deliduman, Yakup Köse’yle Metris Cezaevi’nde görüştüklerini ve Köse’nin dışarıda okunması için bazı notlar ilettiğini belirtti. Yakup Köse dışarı yolladığı notta kendisi cezaevinde olmasına rağmen Pensilvanya ve Şam merkezli iki odağın Türkiye üzerine oynadığı oyunların çok yakında bozulacağını ve Pensilvanya İmamı ile Şam Şeytanı’nın çok yakında müslümanlar tarafından cezalandırılacağını söyledi.

Gazeteci Yakup Köse’nin babası Turan Köse ise yaptığı konuşmada, Paralel Örgüt’e yönelik eylemlerin intikamının müslüman Anadolu halkından alınmaya çalışıldığına dikkat çekti ve “ancak 'sümüklü hocaların' ne yaparlarsa yapsınlar güçleri yetmeyecektir.” dedi.