Afganistan'ın Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır Kapısı civarında çıkan çatışmada 1 Taliban mensubu öldü, 3'ü sivil 9 kişi yaralandı.

Kandahar Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Hacı Cuma Gül Nurzey, basına yaptığı açıklamada, sınırda bulunan Şiro Oba köyünde Taliban mensuplarının karakol inşa ettiği sırada Pakistan askerlerinin engellemeye çalıştığını ve bunun üzerine taraflar arasında çatışma çıktığını belirtti.

Nurzey, ilk belirlemelere göre, 1 Taliban mensubunun öldüğünü, 6'sının yaralandığını kaydederek, olayda 3 sivilin de yara aldığını aktardı.

Afgan basınında çıkan bazı haberlerde ise, çatışma sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı iddia edildi.

Taliban güçleri, grubun geçen yıl 15 Ağustos'ta Afganistan yönetimine gelmesinin ardından gerek Pakistan gerekse İran sınırında, göçmen geçişleri ve sınır anlaşmazlıkları nedeniyle bu ülkelerin güvenlik güçleriyle zaman zaman çatışmalar yaşıyor.

Önceki Afganistan hükümeti tarafından da tanınmayan, Afganistan'ı Pakistan'dan ayıran Durand Hattı, halihazırda Taliban yönetimi tarafından da tanınmıyor.