ABD Başkanı Joe Biden, 13-16 Temmuz'da İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinin ilk durağı olan Siyonist Yahudilerin başkentine gitti.

"Air Force 1" tipi uçakla Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na inen Biden, burada İşgalci İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Yair Lapid ve eski Başbakan Naftali Bennett tarafından resmi törenle karşılandı.

Herzog, Lapid ve Biden konuşma yaptı.

Yahudi cumhurbaşkanı, “Sayın Başkan, hayatınız boyunca İsrail'in ve Yahudi halkının, güvenliğimizin ve refahımızın gerçek bir dostu ve sadık destekçisi oldunuz. Bu ziyarette, doğrudan İran ve uzantılarından kaynaklanan, İsrail'i ve komşularını tehdit eden ve bölgemizi riske atan güvenlik sorunlarını tartışacaksınız.” dedi.

Başbakanı Lapid, Biden’ın ziyaretinin yalnızca resmi değil aynı zamanda “kişisel bir ziyaret” olduğunu belirterek, “Çünkü İsrail ile ilişkiniz her zaman kişisel olmuştur.” şeklinde konuştu.

Biden, konuşmasının başında, “Dostlarımla yeniden bir arada olmak ve bağımsız Yahudi devleti İsrail’i ziyaret etmek benim için bir onurdur.” ifadelerini kullandı.

Yıllar önce İsrail’e yaptığı bir ziyarette kendisinin “Siyonist olduğuna” yönelik sözlerini hatırlatan ABD Başkanı, “O zaman söylemiştim, şimdi yine söylüyorum: Siyonist olman için Yahudi olmana gerek yok.” diye konuştu.

Biden, şöyle devam etti:

“Bu ziyaretle birlikte bağlantımızı daha da güçlendiriyoruz. Dünyanın en gelişmiş savunma sistemleri konusunda İsrail’le ortak çalışma dahil, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını vurguluyoruz. Şimdi buradan, ABD’nin Demir Kubbe’ye desteği ve İsrail’in yeni Demir Işın adındaki sistemleri de dahil olmak üzere İsrail’in füze ve roket savunma kabiliyeti konusunda bilgi almaya geçeceğim."

Biden ayrıca Filistin-İsrail arasında “iki devletli çözüm” kılıfına vurgu yaptı. Yahudi İsrail’in bölge ile entegrasyonunu ilerletmeye devam edeceklerini vurgulayan Biden, "Orta Doğu ve Indo-Pasifik’te ekonomik iş birliğimizi derinleştirmek için, ABD, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’ı bir araya getirecek yeni ‘I2U2 Zirvesi’ gibi angajmanları genişleteceğiz. Daha büyük barış, daha büyük istikrar, daha büyük ilişkiler tüm bölge halkları için kritiktir.” dedi. “İki devletli çözüm” adı altında Yahudiler eliyle yıllardır Filistinlilerin kanı dökülüyor. Müslümanlar, yurdundan, ailelerinden koparılıyor ve Siyonistlerin hapishanelerinde ademe mahkum ediliyor!