Suriye rejimi lideri Beşar Esed, Rus yayın kuruluşu Russia Today'e (RT) verdiği röportajda bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'nin olası operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

"Türk işgaline karşılık vermekten çekinmeyiz"

DW Türkçe'nin haberine göre Esed, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma planlarıyla ilgili ne yapmayı düşündüğü" sorusunu da, "İki konu aynı çerçevede. İşgal varsa ilk etapta halk direnişiyle karşılaşır. Tabii ki Suriye ordusu ülkenin her bölgesinde konuşlu değil. Ama konuşlu olduğu bölgelerde ve koşulların doğrudan askeri karşılaşmaya izin verdiği durumlarda çekinmeyiz. 2,5 yıl önce Suriye ve Türk orduları karşı karşıya gelmiş ve Suriye ordusu bazı Türk hedeflerini tahrip etmişti. Askeri kapasite elverdiği sürece bu yeniden gerçekleşecektir" diye cevapladı.

İdlib konusunda da, "İşgal altındaki her bölge gibi İdlib'in kurtarılmasının da askeri ve siyasi planlar dahilinde olduğunu" belirten Beşar Esed, "Kuşkusuz Türkler ya da teröristler tarafından işgal edilmiş her toprak zamanı gelince kurtarılacak" ifadesini kullandı.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, Suriye'de yarım milyonu aşkın insanın ölümünden sorumlu tutuluyor.