Filistin, İsrail yönetiminin, işgalci Yahudilerin 29 Mayıs'ta düzenleyeceği provokatif "bayrak yürüyüşünün" Eski Kudüs güzergahına izin vermesi konusunda uyardı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Ebu Rudeyne, "İsrail, Eski Kudüs'te yürüyüş gerçekleştirme konusunda ısrar ederek, Filistin halkının ve liderliğinin direniş ve meydan okuma konusundaki kararlılığını bir kez daha hafife alıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail yönetimini "gerilim ve şiddete yol açan provokasyonunu iptal etme" çağrısı yapan Ebu Rudeyne, İsrail'i "gerilimin tırmanarak olayların çatışmaya dönüşmesinden" sorumlu tuttu.

Filistin Ahrar Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsraillilerin Mescid-i Aksa'da bayrak yürüyüşü yapmak ve ayin düzenlemekte ısrar etmesiyle "zayıf Naftali Bennett hükümetinin tabutuna son çiviyi çakacağı" değerlendirmesinde bulundu.

Filistinli Mücahitler Hareketi ise İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki uygulamalarının "ateşle oynamak" anlamına geldiğine işaret ederek, "Kudüs ve Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir. İsrail'in bunu aşmasına müsaade etmeyeceğiz." uyarısı yapıldı.