Fransa’da senatör Cohen’in girişimiyle farklı siyasi gruplardan 102 parlamenter, yayınladıkları “Erdoğan’ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı” başlıklı ortak bildiriyle Türkiye’nin olası kuzeydoğu Suriye operasyonuna karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Fransa’da 102 Parlamento üyesi, ortak bir bildiri yayınlayarak Türkiye’nin olası kuzeydoğu Suriye operasyonuna karşı çıktı.

Senatör Laurence Cohen’in girişimiyle farklı siyasi gruplardan 102 parlamenter, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak bildirilerinin başlığında “Erdoğan’ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı” dedi.

Parlamenterler, Türkiye hükümetinin “Ukrayna savaşı ile NATO’da merkezi bir rol oynama statüsünden faydalanarak Suriye’nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakı’nın (NATO) onayını elde etmeye çalıştığını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırları boyunca 30 kilometre derinliğinde “güvenli bölgeler” oluşturmak istediklerini duyurmuş ve kuzeydoğu Suriye’ye yeni bir askeri operasyon sinyali vermişti.

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ve istikrarın önündeki en büyük engel olan Batılı devletler, Türkiye’nin operasyonunu “bölgeyi istikrarsızlaştıracağı gerekçesi”yle karşı çıkmıştı.