Hamas tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Siyonist işgalin kahraman esir Nasır Ebu Hamid’e karşı uyguladığı süregelen tıbbi ihmal, sözde “Siyonist Hapishane Teşkilatı”nın hapishanelerindeki mahkumlarla ilişkilerindeki sadizmini yansıtan bir suçtur.

Esir Ebu Hamid’e ve tüm özgür esirlerimize karşı sistematik tıbbi ihmal politikasının sürdürülmesine karşı işgali uyarıyoruz. Halkımızın ve tüm güçlerinin bu suçlar karşısında pasif kalmayacağını temin edelim; Bu, tüm siyasi, medya ve insani düzeylerde mahkumlarla dayanışma faaliyetlerini artırmak için acil eylem gerektirir.

Esir Nasır Ebu Hamid’e, onun sabırlı mücahit ailesine ve bağırsakları boşalarak savaşan ve Siyonist gardiyana karşı durmaya devam eden tüm esirlere tam desteğimizi ve mutlak desteğimizi ifade ediyoruz.

Tüm insan hakları kurumlarını ve uluslararası insani yardım kuruluşlarını, işgalin tırmanan suçlarını ortaya çıkarmak için esirlere yönelik ihlalleri suç olarak ilan ettikleri insani ilkelerin ve yasaların doğasına uygun, gerçek ve ciddi bir tavır almaya çağırıyoruz. Sistematik tıbbi ihmal politikasını ve cezaevlerindeki tüm ihlalleri ve suçları durdurmak ve esir Nasır Ebu Hamid ve Siyonist işgal hapishanelerindeki tüm esirler adına derhal serbest bırakmak için çalışmaktır.