Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı haberde, görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Hamas’a ait bir noktayı bombaladı.

Söz konusu savaş uçaklarının, daha sonra Gazze Şeridi'nin Beyt Hanun, Han Yunus ve diğer bazı bölgelerini hedef alıp bombaladığı belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucu herhangi bir ölüm vakasının yaşanıp yaşanmadığına dair şu ana dek açıklama yapmadı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, "Gazze ve Han Yunus kentlerine düzenlenen saldırıların, İsrail tarafına gönderilmeye devam eden yangın balonları nedeniyle gerçekleştirildiği" kaydedildi.

İsrail Kanal 13 Televizyonu’nun haberine göre, Kahire'deki İsrail heyeti, Mısır üzerinden Hamas'a, “Yangın balonlarının fırlatılmaya devam edilmesinin ateşkesi bozacağı ve yeni bir savaşın başlamasına yol açacağı” mesajını iletti.

Diğer taraftan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in direniş mevzilerini bombalaması, Kudüs Kılıcı Operasyonu nedeniyle kötü durumda olan asker ve komutanlarının morallerini düzeltmek için yeni hükümetin yaptığı bir şovdur." ifadesini kullandı.

İsrail'in Filistin halkını ve direnişi hedef alan herhangi bir ahmaklığına karşılık vereceklerini belirten Berhum, “Bu milli, dini ve ahlaki bir görevdir. Bunu yerine getirmeye ve bedeli ne olursa olsun halkımızın haklarını geri almaya kararlıyız.” dedi.

Mepanews