Suriye’de Esad ordusunun zulmü halkın üzerine bir karabulut gibi çökmeye devam ediyor. Suriye rejimi zor durumda kalınca Müslümanlara karşı her türlü insanlık dışı silahı kullanıyor. Suriyeli muhaliflerin Han      Şeyhun Kasabası’nı Esad güçlerinden almalarının ardından İdlib’in şehir merkezine girmesiyle Suriye’deki iç savaş yeni bir merhaleye girmiş oldu. Çünkü İdlib, yakın zamana kadar birbirleriyle mücadele eden        örgütlerin ortak operasyonuyla düşürüldü. Bu durum, böyle devam ettiği takdirde, savaşın seyrini değiştirebilir.

İdlib, Esad karşıtı güçlerin eline geçen ikinci bölgesel başkent oldu. Ele geçirilen ilk bölgesel başkent ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından bir karargah gibi kullanılan Rakka...

Ahraruş Şam komutanı İdlib’te şehid oldu

Suriye’de Esad rejimi ve destekçilerinin muhaliflerle İdlib’te çatışmaları esnasında Ahraruş Şam komutanı Ebu Hafsa el-Mısri şehid oldu. Ebu Hafsa el-Mısri daha önce Afganistan cihadında El-Kaide’de komutanlık yapmıştı.

El-Mısri’nin hareketin şeriat sorumlularından olduğu ve birçok cephede “şehitlik” üzerine tebliğler yaptığı ve irşad faaliyetleri yürüttüğü biliniyor.

Ahraruş Şam, geçtiğimiz gün ikinci lideri Ebu Cemil Kutb’u yine İdlib savaşında kaybetmişti.