Hükümetin Ninova’da düzenlediği bir toplantıda konuşan Mustafa el-Kazımi, DEAŞ’a karşı verilen mücadeledeki fedakarlıklara övgüde bulunarak şu ifadeleri kullandı;

“Dünya, halkımızın bu topraklarda Ninova’nın kimliğini, Iraklıları ve özgünlüğünü savunarak, bu büyük şehrin terörün ve gericiliğin esiri olmasına izin vermeyerek yaptığı fedakarlık yolculuğuna tanık oldu. Iraklılar terörü yendi.”

Ninova’nın hala hizmet ve inşaat sorunları yaşadığını görmekten dolayı çok üzgün olduklarını dile getiren Kazımi, bölgenin DEAŞ’ın eline geçmesine neden olan faktörler arasında yolsuzluk ve kötü yönetim olduğunu kabul etti.

Yolsuzlukla ellerinden geldiğince mücadele ettiklerini vurgulayan Başbakan, “Biliyorum ki tüm Iraklılar ve Musul halkı yolsuzluğa karşı savaşta bizi destekledi. Ama savaş uzun ve DEAŞ’a karşı savaştan daha büyük olabilir. Bir araya gelmemize ihtiyacı var” diye konuştu.

Musul’u yeniden inşa etmek için özel bir komite kurduklarını belirten Kazımi, “Musul havaalanı ve tren istasyonu da dahil olmak üzere ilde önemli stratejik projeler için de çalışmalara başladık” dedi.

Şarkul Avsat