İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Suudi Arabistan ile yürütülen müzakerelere bakışlarının olumlu olduğunu ifade ederken, bazı sorunları çözmenin zaman alabileceğini dile getirdi.

Hatibzade, "İran bölge güvenliğinin ve barışının bölge ülkeleri tarafından sağlanmasından yanadır. Olumlu neticeler almak için müzakereleri daima memnuniyetle karşıladık. Suudi Arabistan'la yürütülen müzakerelere bakışımız da olumludur" dedi.

Birlik vurgusu

Haziran ayı ortasında, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan ile İran arasındaki rekabetin her iki tarafın çıkarlarına zararlı olduğunu belirterek, bölge ülkelerini birleştiren şeyin onları ayırandan çok daha büyük olduğunu söyledi. Ahmedinejad, bölgeyi yönetmek için bölge ülkelerinin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Ahmedinejad, Al Arabiya TV'ye verdiği demeçte, bölge ülkeleri arasında Avrupa Birliği'ne benzer bir 'birlik' kurulması çağrısında bulunarak, "Avrupa, sonunda birlik deneyimine ulaşmadan önce uzun bir süre boyunca savaştı" dedi.

Şarkul Avsat